Tilke Platteel-Deur

Ademtherapie Instituut Trainer - Tilke Platteel-Deur

“De ‘Spirit of Breath’ stelt ons in staat ons met onze ware levenskracht in contact te brengen, en ons te verbinden met een energie, die groter is dan wijzelf.”

Voor Tilke is de integratie van spiritualiteit in het dagelijks leven van wezenlijk belang. De basis van haar werk is onvoorwaardelijke acceptatie, respect, integriteit en liefde. In die onvoorwaardelijke liefdevolle sfeer kan de cliënt zich weer bewust worden van zijn ware zelf, zijn essentie en daardoor van de diepere zin van het leven. De adem is als een brug tussen denken en voelen, en opent de weg naar onze goddelijke kern.

Tilke geeft sinds 1978 privé sessies en leidt groepen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Engeland, met naast ademwerk en relatiewerk, ook Voice Dialogue. Zij is een ervaren therapeut, coach, supervisor en trainer. Zij heeft een privé praktijk in Naarden-Vesting. Zij is moeder van een dochter en een zoon en heeft inmiddels zes kleinkinderen.

Na haar eindexamen studeerde Tilke klassiek ballet en Moderne dans aan de Rotterdamse Dansacademie. Haar interesse voor de adem werd gewekt door de ervaring dat juist bij de moderne dans het de adem is die de beweging stuurt. Tilke volgde intensieve trainingen in ademwerk bij Leonard Orr, Dyana Yogi, Sondra Ray en andere trainers.

Uit de combinatie van beweging en adem ontstond een vorm van lichaamswerk die diep doorwerkt en je in staat stelt meer geaard te zijn, werkelijk te ZIJN en je helpt zachtheid en kracht met elkaar te verbinden.

Tilke volgde intensieve trainingen in Voice Dialogue en de Psychology of Selves bij Hal & Sidra Stone, en studeerde Neurolinguistic Programming (NLP), alsmede Familieopstellingen bij Bert Hellinger, Emotional Freedom Technique (EFT), Polariteits therapie en massage. Zij is Avatar Master.

Auteur van het boek “The Art of Integrative Therapy”

Tilke schreef in 2009 een boek, “The Art of Integrative Therapy” – Healing the Past on a Soul Level – A book to ease the life of therapists and inspire their clients.

Haar boek is in het Duits vertaald als “Die Kunst der integrativen Atemtherapie” – Die Vergangenheit auf Seelenebene heilen-. Ein Buch um das Leben von Therapeuten zu erleichtern und ihre Klienten zu inspirieren.
Verder publiceerde Tilke diverse artikelen over haar werk in Atman, The Healing Breath en in Balance. Deze artikelen en verdere informatie vindt U op www.tilkeplatteel.nl

Opleiding en ervaring

Ademtherapie Instituut Trainer - Tilke Platteel-Deur

1956 – 1959 Rotterdamse Dansacademie, ballet en Modern Dance
1972 – 1974 Polariteitstherapie- en massage
1977 – 1979 Trainingen bij Leonard Orr, Dyana Yogi, Sondra Ray en anderen
1979 Oprichting Instituut voor Integratieve Ademtherapie met Hans Mensink
1980 – 1983 Voice Dialogue and the Psychology of Selves, Hal Stone Ph.D. and Sidra Stone Ph.D.
1983 – 1984 NeuroLinguïstisch Programmeren (NLP)
1992 Avatar Master
1996 Familieopstellingen
2000 – 2004 President van International Breathwork Foundation (IBF)
2006 Emotional Freedom Techniques (EFT)
2007 Peak States of Consciousness
Sinds 2010 Boardmember van Global Professional Breathwork Alliance (GPBA)