Ademtherapie New Year’s Greetings 2015

“You are never given a wish, without being given the power to make it true.
You may have to work for it however!”
Richard Bach

 

Diep van binnen kunnen we voelen dat dit waar is. Ergens in ons ligt de kracht verscholen, om onze echte wensen werkelijkheid te laten worden.

Wij wensen je dus het vertrouwen en de kracht om in 2016 alles te doen wat nodig is om je dromen waar te maken.

Mijn droom is om volgend jaar weer helemaal goed op de been te zijn en weer kracht te voelen.

Zoals velen van jullie al weten, heb ik dit jaar veel beleefd, speciaal op lichamelijk gebied. In juli 2014 kreeg ik van het ene moment op het andere ineens sterke pijn in mijn lies. Negen maanden later bleek dat er in de linker heup geen kraakbeen meer over was. En zo kreeg ik op 29 juli 2015 een gloednieuwe linker heup. De pijn was onmiddellijk weg… maar de rechterkant was ook al niet zo goed meer. En dus werd de tweede operatie op 29 oktober van dit jaar gepland.

“Het was, en dat is het nog steeds, een confronterende reis naar binnen in lichaam en ziel.”

Ik kan je zeggen, ouder worden is niet voor watjes! Ik voel me goed in mezelf, opgewekt, adem heel veel en verheug me op de operatie. Als je dit leest, is die al voorbij en waarschijnlijk net zo goed gegaan als de eerste!

Intussen is het hier echt herfst en de verwarming is aan. ’s Avonds brandt de open haard en de kaarsen stralen.

En zo is ook het tweede intake weekend al voorbij. Mijn lieve vriendin Eva uit den Haag haalde me zaterdag op, en heeft me naar Kleef gereden. Daar heb ik met Hans een beetje sharing werk gedaan en ’s avonds heeft Eva me weer naar huis in Naarden gebracht. Wat ben ik dankbaar voor zoveel vriendschap!

Ook het doelen weekend is voorbij. Sinds een jaar zijn de drie jaargangen daar samen, en zo is dus ook het nieuwe eerste jaar begonnen met super gemotiveerde en prachtige mensen.

 

Global Inspiration Conference – South Africa – 1 bis 8 Juli 2016

Deze zomer heb ik het jaarlijkse congres van de IBF – International Breathwork Foundation – moeten afzeggen. Ik kon nauwelijks nog lopen. Twee van onze Duitse deelnemers waren er wel, en zij hebben, voor zover ik weet, met volle teugen van de GIC – Global Inspiration Conference – genoten.

Ik heb al gehoord dat een aantal mensen in Duitsland geïnteresseerd is aan het komende congres in 2016 deel te nemen. En… daarvoor naar Zuid Afrika te reizen. Op de website van de IBF klik je verder naar GIC 2016. Daar kan je verdere informatie vinden en je laten inspireren én… je aanmelden.

Ik herhaal hier maar gewoon wat ik verleden jaar al heb geschreven. Ik wil je zooooo graag enthousiast maken! – Het is een echte kans internationale collega’s en andere manieren van werken te leren kennen. Over de grenzen te kijken en misschien een uitnodiging te krijgen om in een ander land te komen werken! De mogelijkheden zijn eindeloos. Het is leuk, en je leert veel. De dagen in de GIC beginnen altijd om 9.00 met een langere ademmeditatie. Dan wordt er verteld wat er die dag allemaal gaat gebeuren. En juist dan wordt het spannend!

Omdat … het is een congres waar niet alleen “bekende” sprekers komen. Het is een “Peer Conference” en een van de weinige congressen over Breathwork in de wereld.

Iedere deelnemer die zich daartoe geroepen voelt, en er zin in heeft, kan een workshop aanbieden. Dat betekent dat niet alleen iemand als Wilfried Ehrmann, schrijver van “Handbuch der Atemtherapie” een workshop aanbiedt, maar ook een deelnemer waar niemand ooit iets van heeft gezien of gehoord, verschijnt plotseling op het toneel.

Als jij dus besluit volgend jaar naar de GIC te komen – en je durft het aan – dan sta jij daar en kondigt jouw workshop en jouw bijzondere talenten aan! Je krijgt precies 2 minuten voor je presentatie. Ik kan je zeggen, dat het ook voor mij telkens weer heel erg spannend is daar te staan.

Nadat de workshops van die dag aangekondigd zijn, wordt de officiële spreker van de dag voorgesteld.

Na het middageten vinden alle workshops plaats. Iedere avond is er dan ‘De lezing van de dag”, altijd super interessant en leerrijk. Dan wordt er gedineerd en wie wil doet aan networking of danst tot laat in de nacht.

 

Ademtherapie Mastertraining: Levendig en waardig ouder worden … kan dat echt?

De Master training is dit jaar iets later gepland, en wel in juni, en natuurlijk hopen we dan weer veel oud-bekende gezichten te zien. Ik zeg het steeds weer opnieuw; Hans en ik zijn altijd blij als er plotseling iemand weer opduikt, die we al lange niet meer gezien hebben. Je hebt, sinds het moment dat we je leerden kennen, een plek in ons hart. En je mag altijd terugkomen als je ons als “adem tank station” nodig hebt.

 

Mastertraining; 10 – 12 Juni 2016 in Schloss Gnadenthal, Kleef

Het thema is: Op zoek naar onze onsterfelijke ziel … Levendig en waardig ouder worden … kan dat echt?

Maar het belangrijkste thema is toch altijd weer de diepe verbinding met je zelf en met elkaar te voelen; de verbinding die ons uiteindelijk werkelijk kan voeden.

 

Heeft u een nieuw adres of telefoonnummer / e-mail?

En nogmaals, als je verhuist, een nieuw telefoonnummer of een ander e-mail adres krijgt, meld dat dan aan ons. En wel aan Irene Aafjes:

Alleen dan kunnen wij ervoor zorgen dat je informatie over alle activiteiten van ons en het instituut krijg. Ook als je al langere tijd geen post of e-mails meer gekregen hebt, s.v.p. laat het ons alsjeblieft weten.

 

De discussie, of we nu wel of niet een zwarte Piet mogen hebben, is al weer in alle hevigheid losgebarsten. Maar gelukkig, de goede Sint komt in ieder geval.

En zo wens ik je uit naam van het hele team een warme advent, knusse en goede kerstdagen en tot we elkaar weer terugzien, alle liefs,

Tilke