Het team – Instituut voor Integratieve Ademtherapie

Hans Mensink geeft sinds juli 2023 leiding aan het Instituut voor Integratieve Ademtherapie. Samen met Heidi Stein verzorgt hij de warmwatertrainingen. Samen met het trainersteam worden mastertrainingen aangeboden voor oud-deelnemers van de opleiding. Ook zijn er meerdere keren per jaar data voor supervisie en workshops en chantingsessies met Marten Meisterernst. Verdere workshops en seminars zullen volgen.

Hans Mensink staat aan het Instituut voor Integratieve Ademtherapie.
Heidi Stein is sinds al meer dan 35 jaar een vast onderdeel van het instituut.
Irene Aafjes is ook de aanspreekpartner voor vragen over de trainingen in Nederland, telefonisch of per email.
Birgit van der Koelen is de organisator en aanspreekpartner in Duitsland, telefonisch of per email.

Team Instituut voor Integratieve Ademtherapie

De Ademtherapie opleiding heeft zich door de jaren heen steeds verder ontwikkeld en heeft bewezen een goede weg te zijn naar meer bewustzijn, een weg die honderden mensen inmiddels al met succes gevolgd hebben.

 

Geschiedenis van het Instituut voor Integratieve Ademtherapie

Na 44 jaar zijn in 2023 vele driejarige opleidingscycli succesvol afgerond. We zijn super dankbaar voor alle ervaringen die we samen hebben opgedaan. We bedanken alle deelnemers, ons team van trainers en assistenten die we hebben mogen begeleiden en van wie we zoveel hebben geleerd. Het opleidingsinstituut heeft in al die jaren veel fantastische mensen mogen begeleiden. Tilke Platteel-Deur en Hans Mensink hebben in 1979 het Instituut voor Integratieve Ademtherapie opgericht.

Meer dan 44 jaar lang hebben we de inhoud en structuur van de toenmalige opleiding en de bijbehorende ademtherapie seminars doorontwikkeld op basis van onze ervaring, onze kennis en de feedback van deelnemers. De opleidingsjaren en modules hebben doelgericht op elkaar voortgebouwd en hebben geresulteerd in een bewezen pad waarop meer dan duizend mensen succesvol hun stappen hebben gezet.

De twee afzonderlijke opleidingen in Nederland en Duitsland werden in 1993 samengevoegd tot één internationale ademtherapie – opleiding. Ook andere nationaliteiten waren zijn van harte welkom. Er werd Nederlands en Duits gesproken. Er waren deelnemers uit Nederland en Duitsland, maar ook uit België, Engeland, Zwitserland, Oostenrijk en Noorwegen.